Referenties

“Voor mij was Divine Human School een goede keuze om de Level 1 opleiding kundalini yoga te gaan doen, ik had eigenlijk nog weinig ervaring met kundalini yoga, maar besloot de sprong te wagen. Het voelde heel erg kloppend van het begin tot het einde en ik ben echt omarmt door kundalini yoga. De begeleiding van het team, maar ook de groep tilde mij op en er ontstond een breder bewustzijn. Tijdens de weekenden heb ik me vooral mee laten nemen door het programma en de ervaringen, na de weekenden verwerkte ik het en viel het op zijn plek. De meeste weekenden ervoer ik als intens en zwaar, maar eigenlijk is alles een spiegel voor je, waardoor je weer inzichten in jezelf krijgt. De meest moeilijke  momenten, zijn de mooiste parels geworden. De opleiding mij echt opgetild in een moeilijke periode in verband met een burn-out, het heeft een verdieping in mij gebracht en een richting, om echt mijn waarheid te gaan leven.”

-Lysbet, Amrita Adesh Kaur-

“Mijn onderdompeling in het ervaringsrijke Level 1 jaar, is zo waardevol geweest, dat het voor mij niet in een paar woorden is uit te drukken. Het is voor mij zelfs zo, dat het benoemen ervan, jou niet kan laten voelen wat de betekenis ervan is. Om dit te begrijpen, voelen en weten, kan volgens mij alleen wanneer je zelf in de ruimte stapt om het te ervaren. Ik wens jou dan ook je eigen ervaringsrijke onderdompeling! Sat Nam.”

-Sjaarna Monsa Aljah Kaur (Maaike Middelweerd)-

“De teacher training level 1 was voor mij een hele innerlijke ervaring. Ik begon de opleiding puur voor mijn eigen ontwikkeling en ben er open en ontvankelijk ingestapt.

Er was al vanaf het eerste weekend een hele fijne groepsdynamiek ontstaan waardoor ik mij veilig voelde om in de groep heel open tijdens opdrachten te kunnen spreken. Daarnaast heb ik het als heel waardevol ervaren dat ik tussen de opleidingsweekenden altijd een persoonlijk gesprek kon aanvragen bij de trainers van de opleiding. Dit heeft mijn persoonlijke proces heel erg ondersteund.

Het is een hele bijzondere reis geworden waarin ik heel grondig mijn eigen systeem heb opgeschoond. Ik ben nog bewuster van mijn eigen systeem geworden wat mij mooie inzichten heeft gegeven. Aan het einde van de opleiding viel ook alle verkregen informatie een beetje op zijn plek. Zeker toen we dat als groep elk weekend nog eens gingen nabespreken en aantekeningen deelden. De theorie uit de boeken was voor mij wel een uitdaging om eigen te maken maar was uiteindelijk geen belemmering. Het werd voor mij helder als ik er met trainers en groepsgenoten over in gesprek ging.

In de opleiding heb ik ook geleerd  om vanuit de Kundalini zienswijzen de wereld om mij heen anders waar te nemen, zonder oordeel en liefdevoller. Dat gaf mij zeker in deze tijd met Covid-19 een heel gerust gevoel.

Ik was ook wel verbaasd over mijn eigen schakelvermogen om via Zoom de opleiding te volgen, toch was ik het meest blij als we live bij elkaar waren! Zo leerzaam, samen in stilte te eten en wijsheden over het bereiden van de yogische voeding van de kok te horen. 

Kortom, ik heb heel erg genoten van deze opleiding, wijsheden opgedaan die niemand mij meer kan afnemen. Het is een hele complete opleiding die je heel veel persoonlijke evaring biedt als je je er voor open kunt stellen. Alleen door het zelf echt te doorleven kun je het als Kundalini Yoga Teacher doorgeven.”

-Ananda Jot Kaur- Dianne Leussink-