10 redenen om een KRI docent opleiding te kiezen

 

Als je de knoop doorhakt en het besluit neemt om gecertificeerd kundalini yoga docent te worden heb je de keuze uit vele opties. KRI is echter de enige officiële organisatie die trainingen aanbiedt voor kundalini yoga volgens de leer van Yogi Bhajan®. Een toegewijd team van ervaren yoga professionals biedt deze trainingen aan in 50 landen en in 22 talen wereldwijd.

Hier zijn tien goede redenen om KRI te kiezen voor jouw opleiding:

1. KRI is de enige aanbieder van goedgekeurde trainingen in Kundalini Yoga, zoals Yogi Bhajan® het bedoeld heeft.
Als je de kleine lettertjes leest wat betreft andere trainingen zal je zien dat andere trainingen wellicht resulteren in een certificaat, maar niet in KRI certificering. Door voor een door KRI gecertificeerd programma te kiezen ontvang je de training van KRI gelicenceerde docenten die vele jaren diepgaande studie en ervaring hebben doorlopen om hun KRI docentstatus te bereiken. Misschien nog belangrijker als je verder wilt: Alleen een door KRI gecertificeerde Level 1 training  geeft toegang tot de Level 2 en Level 3 trainingen.

2. Internationale standaarden en certificeringsniveaus zorgen ervoor dat alle KRI trainingen van dezelfde kwaliteit zijn, ongeacht waar je je training doet.

Het KRI teacher training programma is een gestandaardiseerd systeem van drie certificatieniveaus, elk niveau bouwt verder op de vorige. Waar ook in de wereld je besluit een training te volgen, je zal dezelfde kennis en informatie ontvangen. Wanneer je de Level 1 training volbracht hebt:
 

  • Ben je internationaal KRI gecertificeerd als ‘Instructor of Kundalini Yoga as taught by Yogi Bhajan®’,
  • Word je geregistreerd bij de ‘International Kundalini Yoga Teachers Association’
  • Voldoe je aan de Yoga Alliance RYT (Registered Yoga Teacher) 200-uur norm. Level 1 certificatie geeft je de basis en vereisten om door te gaan met het Level 2 programma, waarna je de RYT 500 Level approval status bereikt bij de Yoga Alliance. Na afronding van de KRI Level 2 training kom je in aanmerking om door te gaan met de KRI Level 3 Teacher Certificatie.
     

3. Je vindt altijd hoog gekwalificeerde Teacher Trainers met een diepe kennis en de ervaring om je goed te kunnen begeleiden.
Alle KRI Teacher Trainers hebben met succes een uitgebreid en veelomvattend Professional Development Programma doorlopen. Van nieuwe Teacher Trainers wordt vereist dat ze meer dan 500 uur studie hebben gedaan en een minimum van 500 -1000 uur les hebben gegeven in Kundalini Yoga. Alleen dan komen ze in aanmerking om te beginnen als ‘Interns’, een langdurige stage waarbij ze nauw samenwerken met een mentor. In de loop der tijd kunnen ze zich zo ontwikkelen tot het niveau van Professional, en uiteindelijk Lead Trainers. Trainers worden bij elke stap beoordeeld door middel van diepgaande interviews (uitgevoerd door internationale certificatie committee’s) voordat ze verder mogen met de volgende stap. Deze mensen zijn toegewijd om Kundalini Yoga, volgens de leer van Yogi Bhajan® te verspreiden met integriteit en gevoel.
 

4. Het Level 1 Teacher Training programma is ontwikkeld over een periode van vele jaren door ervaren en toegewijde leraren en trainers.
Het Level 1 Teacher Trainer programma, aangeboden in meer dan 50 landen en in 22 talen, is een interactief 220 uur durend programma. De training wordt ondersteunt door een uitgebreid en goed opgebouwd tekstboek, genaamd The Aquarian Teacher, en aangevuld middels het boek The Master’s Touch. Het programma is opgebouwd uit 180 uur instructie en oefening in een klassikale setting plus 40 uur zelfstudie en oefening, over een periode van minimaal zes maanden. De training verzorgt een diepgaand leer- en groeiproces door de combinatie van studie, oefening en opgedane ervaring met onder andere mantra, gebruik van de adem, kriya, houdingen en oefeningen, ontspanning, meditatie, sadhana, Yogi Bhajan video’s en discussie.
 

5. Je ontvangt 1 op 1 ondersteuning bij je training om er zeker van te zijn dat je krijgt wat je nodig hebt en je te helpen het programma te voltooien.
Teacher training programma’s worden alleen aangeboden door KRI gelicenceerde Lead Trainers die, samen met hun team van trainers en interns, zowel binnen als buiten de klastijden beschikbaar zijn om 1 op 1 ondersteuning, aanmoediging en motivatie te bieden. De diepe ervaringen die je zal opdoen tijdens deze training kunnen je op allerlei niveaus beïnvloeden. Wanneer je een vraag hebt over een studie onderwerp, een emotionele reactie ervaart of alleen gewoon even wilt praten zal je merken dat persoonlijke ondersteuning beschikbaar is en dat men alles zal doen om je te helpen in je proces.
 

6. Zelfs lang nadat je je certificering behaald hebt is er ondersteuning voor je, zowel als student als in je nieuwe rol van docent.
Na het behalen van je Level 1 Instructor certificaat is het contact met, en ondersteuning van je mentoren en studiegenoten net zo belangrijk als tijdens je studie. Het opzetten van een Kundalini Yoga studio en het jezelf positioneren als nieuwe Kundalini Yoga docent gaat niet vanzelf en door in contact te blijven met ervaren docenten heb je een waardevolle bron van informatie en ondersteuning. Vaak behalen studenten een certificatie bij een programma waarvan de Lead Trainer of andere leden van het team in de buurt wonen. Deze ondersteunende relaties, lokaal of op afstand, gaan door de sterke betrokkenheid van KRI trainers bij hun studenten verder dan een programma.
 

7. Certificering geeft je toegang tot een professionele organisatie van Kundalini Yoga docenten, een waardevolle netwerk mogelijkheid.
Afgestudeerden van Level 1 opleidingen kunnen lid worden van de International Kundalini Yoga Teachers Association (IKYTA), in de USA, of van een nationale, gerelateerde Kundalini Yoga Teachers organisatie, als die aanwezig is in het land waarin je woont. In Nederland is dat Kundalini Yoga Nederland, kortweg KYN. Een lidmaatschap bij KYN maakt je tegelijkertijd ook lid van IKYTA.

Een lidmaatschap van IKYTA of je nationale organisatie verbindt je met een voortdurende bron van professionele ondersteuning, verdere ontwikkeling, lokaal en internationaal netwerken met andere leraren en meer. IKYTA fungeert ook als de primaire sturingsorganisatie die de professionele standaard, omgangsnormen en ethisch gedrag voor KRI gecertificeerde Kundalini Yoga docenten bewaakt. Klik hier voor meer informatie over IKYTA.

8. Verdiep je ontwikkeling als Kundalini Yoga docent met een drie staps benadering naar certificatie.
De drie niveaus van KRI’s teacher training programma zijn ontwikkeld om je te helpen voortdurend je diepte en breedte als Kundalini Yoga docent uit te breiden. Level 1 geeft je de basis, principes en praktische kennis van Kundalini Yoga en een yogische manier van leven. Het stoomt je klaar om zelf lessen in Kundalini Yoga te gaan geven.

Voortbouwend op Level 1 gaat Level 2 over persoonlijke transformatie en het verdiepen van je basiskwaliteiten, karakter en bewustzijn als Kundalini Yoga docent. De yogische mogelijkheden van intuïtie, neutraliteit en zelfbeoordeling worden gevormd door middel van de vijf spiegels van bewustzijn, elk zijnde een programmamodule in de Level 2 opleiding tot ‘Practitioner’. Deze vijf programma’s zijn: Bewuste Communicatie, Geest en Meditatie, Authentieke Relaties, Levenscycli & Levensstijlen en Vitaliteit & Stress.

Level 3 is een 1000 dagen commitment (inzet) tot Realisatie van de innerlijke leraar, door betrokkenheid met de spirituele gemeenschap, diepe meditatie en dienstbaarheid (seva). De drie kwaliteiten van Spirituele Volwassenheid, Meditatieve Geest en Seva, zoals geïntroduceerd in de Level 1 en 2 trainingen, worden diep geïntegreerd en vormen een sterke basis van de level 3 ervaring, welke je uitdaagt om het authentieke leven te gaan leven zoals het voor je bedoeld is.
 

9. KRI handhaaft de naleving van ethische en professionele normen in de internationale gemeenschap van Kundalini Yoga docenten en Teacher Trainers.
KRI gecertificeerde instructeurs gaan akkoord met de professionele gedragsnormen en ethische normen die de acties van alle KRI instructeurs en docenttrainers begeleiden. Deze ethische code helpt, naast  gecertificeerde instructeurs, de integriteit van KRI trainingen te ondersteunen en biedt bescherming en toevlucht voor Kundalini Yogastudenten, -gemeenschappen en andere leraren en trainers. Als je de niet-aflatende inzet van KRI voor ethiek en gedragsnormen kent, zul je altijd trots zijn om een KRI gecertificeerde yoga-instructeur te zijn!
 

10. KRI biedt een brede selectie van middelen voor zowel docenten als studenten om hun onderwijspraktijk voortdurend uit te breiden en te verdiepen.
Als aanvulling op de lerarenopleiding, biedt KRI een schat aan middelen aan via publicatie en online diensten. Een breed scala aan boeken, eBooks en dvd’s is beschikbaar over alle aspecten van Kundalini Yoga en de yogische levensstijl die leermiddelen en kennis biedt voor jezelf en je leerlingen. Medewerkers van de klantenservice zijn telefonisch of per e-mail bereikbaar om je vragen te beantwoorden en richtlijnen en aanbevelingen te geven.