De modules

De Divine Human Level 2 opleiding legt de nadruk op het maken van nieuwe ervaringen en het beschouwen van reeds gemaakte ervaringen in het licht van de theorie die daaraan ten grondslag ligt. Op die manier kan de theorie op natuurlijke wijze geintegreerd worden in je dagelijks leven en heb je een diepgaand effect van de week die we samen doorbrengen.

Vitality & Stress

De Level 2 begint met het ontdekken van de basis van je fysieke bestaan. We werken met de principes uit de Ayurveda, de dosha’s, om te leren welke voeding je sterker maakt en welke voeding zwakker. We onderzoeken de relatie tussen de meridianen, stress, gezondheid, ziekte, yoga en meditatie. De week zit vol met helende kriya’s en eindigt met het ontwerpen van een persoonlijk dieet om jezelf te helen en te versterken.

Conscious Communication

Deze module neemt je mee door de verschillende niveaus van gedachten en gevoelens in alle aspecten van communicatie. Middels spel, verbale oefeningen en andere krachtige werkvormen, gaan we ontdekken op welke manier we communiceren en hoe we dit kunnen verbeteren.

Authentic Relationships

In voorbereiding op deze week volg je een speciaal dieet en doe je een meditatie. Samen bereiden ze je voor op een groter begrip van wie we zijn voorbij onze emotionele filters. We gaan door een speciaal proces voor het loslaten van rouw, verdriet en boosheid. Er is een dag waarop de mannen en vrouwen apart van elkaar aan de slag gaan, gevolgd door een dag van integratie en heling.

Mind & Meditation

Deze module is een bijzondere week vol verrassingen. We duiken dieper in de complexiteit van de mind. Tijdens de week volgen we een speciaal dieet dat ondersteunend is aan het proces; we eten zo sattvisch mogelijk zodat we met behulp hiervan een diepere meditatieve ervaring kunnen maken. Meditaties vormen de basis voor deze week, die door velen als zo fijn wordt ervaren, dat men hiervoor graag nog eens terugkomt.

Lifestyles & Lifecycles

Ter voorbereiding op deze module maak je vooraf eerst je eigen biografie. Dit helpt je om te zien waar je vandaan komt, zodat je gaat begrijpen wie je bent en wat je potentieel is. Tijdens deze week maak je tevens een diepere ervaring met het principe van welvaart dmv verschillende werkvormen en lekkere, mooi gepresenteerde maaltijden.

Bonus Module – Spiritual Warrior

Het Level 2 proces wordt afgesloten met een extra module. Deze is niet verplicht voor je Level 2 certificaat, maar volgt wel de lesstof zoals aangegeven door KRI. In deze module ga je meer begrijpen over jouw doel in het leven door je voor te bereiden op de dood. We laten de illusie van deze wereld achter en vieren een nieuwe start.