Yogi Bhajan

Harbhajan Singh Khalsa Yogiji, beter bekend als Yogi Bhajan werd op 26 augustus in 1929 geboren in Pakistan. Zijn training begon op zijn 8e jaar. Toen hij zestien was werd hij door zijn leraar Sant Hazara Singh erkend als Meester in de Kundalini Yoga.

Toen hij in 1968 naar het westen kwam had hij de volgende intentie: ‘Ik ben hier niet om leerlingen te verzamelen, ik ben gekomen om leraren op te leiden, zodat de kennis van de Kundalini Yoga aan zo veel mogelijk mensen kan worden doorgegeven.’

Yogi Bhajan heeft zijn fysieke lichaam verlaten op 6 oktober 2004. Hij is 75 jaar oud geworden.

Kundalini Yoga

Zijn manier van yoga, nu bekend als Kundalini Yoga, heeft de potentie om beoefenaars een praktische ervaring met spiritualiteit te geven, terwijl het ondertussen hun lichaam en geest veel goeds zou doen.

Hij geeft zijn lessen met humor, medeleven en een praktisch begrip van de problemen die mensen moeten overwinnen in hun dagelijks bestaan en geniet al snel veel populariteit. Hij geeft les op Woodstock en verzamelt steeds meer geïnteresseerden om zich heen en in de loop der jaren groeit Kundalini yoga tot wat het nu is, een wereldwijd beoefende yogavorm met vele gecertificeerde leraren.

Meer informatie over Yoga Bhajan vind je bijvoorbeeld op http://www.yogibhajan.org of https://www.3ho.org/yogi-bhajan