Kundalini Yoga leraren opleiding Level 1

De level 1 opleiding is ontworpen om je kennis over kundalini yoga te verbreden en te verdiepen. Je ontvangt de theorie, de oefening en de ervaring die nodig zijn om je tot professioneel kundalini yoga docent te ontwikkelen. De opleiding is een bijzonder en veelzijdig leerproces voor iedereen die geïnteresseerd is in gezond en bewust leven.

De training wordt verzorgd in vijf weekenden, een week en een examenweekend. De weekenden beginnen om 19:00 uur op vrijdag en eindigen om 17:00 uur op zondag. Iedere dag beginnen we met Sadhana, een ochtenddiscipline die je fysiek sterk maakt en mentaal in balans brengt. De dagen zijn gevuld met theorielessen, yoga, meditaties, groepsopdrachten en buitenactiviteiten. Tijdens de pauzes verzorgen we heerlijke vegetarische maaltijden. De lessen worden in het Nederlands en/of Engels gegeven.

Als je interesse hebt in de Level 1 learenopleiding, neem dan contact met ons op.

 

Thema’s

  • Weekend 1: Wat is Yoga, Adem, Houdingen, Yoga Anatomie, Yoga Lifestyle.
  • Weekend 2: Mantra, Reciteren Japji, Yoga oefening, Handposities, Bandha’s, Meditatie, Houdingen, Aquarius Tijdperk.
  • Weekend 3: Spirituele ontwikkeling, Identiteit van de Leraar, Rollen en verantwoordelijkheid, Vorm en uitlijning.
  • Week: Gouden Link, Afstemmen, Ontspanning, de mind, Gong, Mala, Tratakum, Westerse Anatomie, Yoga Filosofie, Humanologie, Yogisch Dieet, Chakra’s, 7 Stappen naar geluk.
  • Weekend 4: Sikh Dharma, 10 Lichamen, Uitdagingen van het lesgeven. Opdracht onderzoek.
  • Weekend 5: Yoga Filosofie, Vayus, Jiwan Mukht.
  • Weekend 6: Onderzoek, Evaluatie.

Weekenden beginnen op vrijdag om 19:00 uur en eindigen op zondag rond 17.00 uur.

De week

De week is een unieke ervaring waarbij we nog dieper ingaan op de verschillende aspecten van Kundalini Yoga. De dagelijkse sadhana, een yogisch reinigingsdieet ende positieve omgeving helpen je bewustwordingsproces ten aanzien van je relatie tot voeding, emoties, stress en familiepatronen. We doen lange meditaties en ervaren de kracht van groepsbewustzijn. De week is een ervaring voor het leven en biedt ruimte voor transformatie.

Voor iedereen die

• gecertificeerd kundalini yoga docent wil worden
• zich wil verdiepen in de wetenschap van Kundalini Yoga
• de yogische leefstijl wil integreren in het dagelijks leven en in het werk

Leraren en team

Team
Onze teambenadering staat garant voor een optimale leeromgeving. Gastdocenten en trainees zullen hun vele jaren ervaring delen. Zij verzorgen verschillende lessen over onderwerpen waarin zij gespecialiseerd zijn. Dit biedt je de mogelijkheid om kennis te maken met verschillende stijlen van lesgeven. Alle trainers zijn KRI gecertificeerd.

Locatie voor de weekenden

Meeuwenveen Accommodaties
Havelte / 0521-341289
www.meeuwenveen.nl

De opleiding vindt plaats in een mooi seminarhuis met grote lichte ruimtes, verwarmde vloeren en comfortabele tweepersoons kamers. Het gebouw is omgeven door een prachtig bosrijk natuurgebied. Het biedt ons een rustige, warme en veilige atmosfeer om samen te kunnen zijn en ons werk te doen.

Locatie voor de week

Grube Louise
Bürdenbach (Duitsland)
http://www.grubelouise.de

De week zal plaatsvinden in het seminar huis Grube Louise in Duitsland. Ook deze plek beschikt over grote lichte ruimtes en verwarmde vloeren. Het gebouw is omgeven door de bossen en heuvels van het Westerwald.

Studiemateriaal

De trainingsmaterialen bestaan uit:

Deze trainingsmaterialen dien je zelf aan te schaffen en mee te nemen. (The Masters Touch is niet verplicht om aan te schaffen, wel interessant)

Certificering

Deze opleiding wordt erkend door KRI – Kundalini Reseach Institute. Na succesvolle afronding van de opleiding ontvang je het “International Kundalini Yoga Level 1 – Instructor” certificaat.

Kosten

Vanaf € 3.550,-  inclusief opleidingskosten, registratie & aanbetaling (€ 500,- niet terugvorderbaar), accommodatie seminarhuis, vegetarische maaltijden en het examen. Early bird prijzen en betaling in termijnen zijn mogelijk.

De kleine lettertjes

We hebben de studievoorwaarden in een PDF gezet, je kunt deze hier downloaden.